A dobos a zenész legjobb barátja, és örök támasza! :)

Nosz Jani dobos blogja

Dubánom története 3. rész

2021. november 22. - NoszJani

duban11.jpgElkészült. Ez egy 40-50 éves dobfelszerelés felújítása volt, ami még nem ért véget.  Sajnos sok helyen hiányoztak, vagy nem voltak egységesek az alkatrészek, így ezeket pótolni kellett, ahol nem lehetett, ott cserélni. Például a nagydob esetében. Fontos volt, hogy ugyan régi hangszer, de használni lehessen a mai világban is, ha szükséges, büszkén felpakolhassam egy színpadra és helyt álljon a mai modernebb zenében is. Ezért például újra vágták az éleket is, és kapott egy egészen új lábdob karimát, ezzel könnyebben és pontosabban hangolható, modernebb hangzásra, és más helyeken is történt némi átalakítás.  Ilyen lesz a 10-es felső tam, ami nem a szett része, de ugyanezen anyagból készült 10-es felsőtamot alakít majd át Hornyák Péter, ugyanilyen babákkal, és külsővel fog illeszkedni a hangszer többi részéhez. Ez számomra fontos, mert a "kedvencem" a 10-es felső tamok hangja mely nagyon jól kiegészíti a pergő dobbal való játékot. 

Sokat gondolkodtam, hogy anyagi okokból eladjam-e a hangszert, vagy sem?
Szívem szerint megtartom, és kevés is az érdeklődő egy nem teljesen 100 százalékban eredeti Dubám dobszerkóért. Így ez már csak 70-80 százalékban lesz az eredeti cucc, de jó a tudat, hogy a maradék 20-30 százalék azért más, hogy a mai hangzásvilágba is helyt álljon hiányérzet nélkül.  Így hát a hangszer örömmel marad nálam.

Mi vár még rá?
- 10-es felsőtam elkészítése, pótlása. 
- Modernebb hangzást kiváltó egységes ütőbőrök cseréje (Pinstripe?)
- Egységes tiszta clrear alsó bőrök felszerelése 
- Nagydob frontbőr (amire felhelyezhető a Dubán logó levonó)
- Apróbb kiegészítők beszerzése.

dubanbaba.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://janidobol.blog.hu/api/trackback/id/tr3616761576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása