A dobos a zenész legjobb barátja, és örök támasza! :)

Nosz Jani dobos blogja

Helyzetjelentés

2021. október 17. - NoszJani

2 hónapja nem írtam ide, habár a Facebookra rendszeresen posztolok, hiszem, és remélem, hogy egyszer a Facebook háttérbe szorul és újra lesz miért feljárni más portálokra is, például a blogoknak is ismét lesz jelentősége. Mondjuk ennek. :)

2.jpgZENEKAR:
- Az elmúlt hónapokban volt sok próba, és 1db kis házi-fellépés, ami aránylag jól sikerült, még a dobverőmet is elkérték, aláírva, menő, mi? :)  Szóval gyakorlunk, haladunk, lesz új dallista, aztán meglátjuk, aggódom a vírus helyzet miatt, de hát egyelőre nem tartunk ott, hogy minden hétvégére fellépés legyen, pedig jó lenne.  Jó lenne, de főleg akkor ha egy normális hangszeren tudnám ezt csinálni.  Az elektromos dob kicsi teste nem elég, a dinamikája nulla, az elektromos lábcin egy förtelem, szóval ezeket vagy meg szokja az ember, vagy megalkuszik, vagy megszökik. 

dobanlogo.jpgA DUBÁN:
- A Dubán dobszerelés, már a célban van, elvileg jövőhétre elkészül, és akkor bemutatom azt is. Egy ilyen öreg hangszerelés igazán megérdemli, hogy jól törődjenek vele kellene hozzá tokot is szerezni és valamilyen módon megvigyázni az örökkévalóságnak, de elgondolkodtam azon is, hogy elektromossá alakítom. Padtech Szabit majd Ritter Mátét kerestem meg azzal kapcsolatban mi is kell ahhoz, hogy egy akusztikus hangszert elektromossá alakítsunk át. A Padtech megoldása is korszakalkotó és Máté tanácsai is szuperek voltak. Egyetlen dolog van, ami mind a kettő esetlben probléma: Azok a fránay anyagiak.  Hát majd meglátjuk.  Első körben valami olcsó megoldás kéne és a cineket meghagyni, ahogy Máté tanácsolta, aztán tulajdonképpen a lábcin kivételével a többi cin is lehetne elektromos, ahogy a Roland meg a többi cég megoldásai is vannak, de az megint újabb kiadások sora...  De mire fel? Egyelőre... 

getsch1.jpgA GRETSCH:
- A Dobkupec (KisMilka) oldalt NEM SZABAD BÖNGÉSZNEM, mert minden alkalommal találok valamit ami KELL! De persze ezek álmok maradnak, nemrég volt egy nagyon jó árú Basix Custom, ami Szakadáti Mátyásnak is volt, és eszméletlen jól hangolta.  De addig gondolkodtam a szuper, de és kiváló árú hangszeren, amíg lecsúsztam róla, de mondta MilánGergő, hogy szeptember második felében jönnek újdonságok, és megjelent nála ez a GRETSCH CATALINA MAPLE amit kis gondlkodás után el tudtam hozni egy jó megállapodás keretében. Ez egy juhar cucc, ahogy a neve is mutatja, brutális hanggal, remélem hamarosan lesz egy banda akikkel HASZNÁLNI is tudom, ahogy kell...  

Na.... folyt köv... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://janidobol.blog.hu/api/trackback/id/tr9116724084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása